Bouw en verbouw vragen en antwoord Breda

Kan ik vrijblijvend een offerte opvragen?

Natuurlijk, wanneer u een offerte opvraagt bij JV Bouw  zit u nergens aan vast. Voor deze offerte worden ook geen kosten gerekend. We komen de situatie ter plekke bekijken en zorgen vervolgens voor een heldere offerte op maat. Pas nadat u de offerte ondertekend heeft, is er sprake van een officiële opdracht.

Hoeveel last heb ik van de verbouwing?

Helaas is bouwen zonder geluid en bouwafval nog steeds niet mogelijk, dus u zult wel ongemak ondervinden van een verbouwing. Dit hangt natuurlijk ook deels af van de omvang van de werkzaamheden. Onze medewerkers doen er echter alles aan overlast zoveel mogelijk te beperken. Aan het einde van de dag wordt dan ook alles netjes achtergelaten, zodat u toch nog prettig in uw huis kunt verblijven.

Ik ben tijdens de verbouwing niet aanwezig, is dat een probleem?

Kiest u ervoor om tijdens de verbouwing tijdelijk elders te verblijven, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Vaak maakt dit het uitvoeren van de werkzaamheden zelfs gemakkelijker. JV Bouw zorgt voor de tijdelijke sleuteloverdracht en vervolgens komt u thuis wanneer de verbouwing compleet is en uw woning weer helemaal schoon en opgeruimd is.

Kan ik u ook bij JV Bouw terecht voor spoedreparaties?

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer u plotseling te maken krijgt met onverwachte gebreken aan uw huis, bijvoorbeeld na een inbraak, storm of ander noodweer. U kunt ons altijd bellen. Middels doorschakeling en voicemail proberen wij zo goed mogelijk bereikbaar voor u te zijn. Wij zullen ons uiterste best doen om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Hanteert JV Bouw ook het lagere btw-tarief?

Voor een deel van de werkzaamheden rekenen wij inderdaad het lagere btw-tarief van 6%. De overheid heeft hierbij wel als voorwaarde gesteld dat de woning minimaal twee jaar oud moet zijn. Het gaat hierbij voornamelijk om de arbeidsuren, maar in sommige gevallen ook om de materialen, afhankelijk van het soort werk dat wordt uitgevoerd. Voor meer informatie kunt u hierover contact met ons opnemen.

Werkt JV Bouw alleen in Breda?

Nee, hoewel Breda onze thuisbasis is, zijn we ook beschikbaar voor opdrachten buiten de stad. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Moeten we zelf voor het ontwerp of de bouwtekening zorgen?

Wanneer u al een architect in de hand heeft genomen, maakt dat het voor ons natuurlijk een stuk gemakkelijker. Maar wij helpen u net zo graag met het ontwerp en de bijbehorende tekeningen. Indien gewenst kunnen we u ook in contact brengen met architecten waar wij vaker mee samenwerken.

Is het ook mogelijk om zelf werkzaamheden uit te voeren?

Met het oog op de eventuele kostenbesparingen is dat een begrijpelijke vraag en vaak is dit in goed overleg ook mogelijk. Denkt u bijvoorbeeld aan sloopwerkzaamheden of de verwerking van rest/afvalstromen. Als u deze wensen bij het opstellen van de offerte kenbaar maakt, kunnen wij hier zo goed mogelijk rekening mee houden.

Hoe snel kunnen jullie met de verbouwing beginnen?

Dat hangt vooral af van de aard en omvang van de werkzaamheden. Wanneer u een offerte ontvangt van JV Bouw zal daarbij ook altijd aangegeven worden hoeveel tijd wij denken te gebruiken voor uw opdracht. Hierna kan er gepland worden wanneer de werkzaamheden zullen beginnen. In overleg kan altijd gekeken worden of dit eventueel op korte termijn ook te realiseren is.

Kan JV Bouw mij helpen met het aanvragen van de juiste vergunningen?

Jazeker, het kan immers nog wel eens onduidelijk zijn welke vergunningen u nu precies nodig heeft. Wij hebben inmiddels veel ervaring op dit vlak en verzorgen het regelen van de juiste vergunningen dan ook graag voor u. Op die manier hoeft u nergens naar om te kijken.

Houden jullie ook rekening met milieu en duurzaamheid?

JV Bouw probeert waar dat kan altijd te kiezen voor materialen die het milieu zo min mogelijk belasten en in haar werkzaamheden duurzaamheid na te streven. De mogelijkheden op dit vlak nemen de laatste jaren gelukkig steeds meer toe.